Çorum'un Alaca ilçesinde yetenekli ve geleceğin sporcularını gün yüzüne çıkartılarak minik, yıldız, genç, ümit ve büyüklerde sporcu yetiştirmek için açılan Taekwondo kurslarına katılan öğrenciler, kuşak sınavında başarılı olmak için ter döktü.

2018 Yılı 1. Dönem Kuşak Sınavı’nda, öğrendikleri taekwondo tekniklerini sergileyerek, beyazdan sarı kuşağa, yeşilden mavi kuşağa, kırmızıdan kırmızı siyaha terfi etme hakkı kazandılar.

Yetenekleriyle göz dolduran miniklerin performansı, antrenörleri ve ailelerden tam not aldı.

"EN İYİSİNİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Taekwondo Antrenörü Hatice Kale, “Alaca'da taekwondo adına güzel bir potansiyel yakaladık. Şu an 100 öğrencim var.

Bunlardan 20'si kuşak sınavında ter döktü. Tabii bu katlanarak çoğalmanın nedenlerinden hiç kuşkusuz en belirgini, verilen eğitim ve başarıdır. Bu tür sınavlar öğrencilerin bilgilerini test etmek, seviyelerini öğrenmek ve onları bir üst kuşağa çıkarmak için yapılıyor. Pratik ve teorik bilgileri geliştirmek açısından birer fırsattır.

Sporcuların gelişmesinde bu tür kuşak sınavları ve müsabakalar etkili olsa da en büyük destek ailedir.

Aileler çocukların arkasında olduğu sürece başarıya daha çabuk ulaşıyoruz. Müsabaka ve kuşak sınavına giren bütün sporcular lisanslı sporculardır.

Alaca'da taekwondoyu daha fazla başarıya taşımak, en önemlisi spor terbiyesi ve disiplini almış bireyler yetiştirmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz. Alaca’da Taekwondo kursumuza desteklerini esirgemeyen yöneticilere teşekkür ediyorum” dedi.