İkinci el motorlu kara taşıtı alımı ve satımı yapanlara mesleki yeterlilik belge zorunluluğu getirildi.

Konu hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Alaca Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Fatih Arslan, “5544 sayılı MYK Kanunu ile İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik gereğince ikinci el motorlu kara taşıtı alımı ve satımı yapacak üyelerimizin Mesleki Yeterlilik belgesi alması zorunlu hale getirilmiştir. İlgili kanun kapsamında aktif ikinci el motorlu kara taşıtı alımı ve satımı yapanların 13 Ağustos 2019 tarihine kadar mesleki yeterlilik belgesi almak zorundadır. Bu tarihe kadar belgesini almayanlar noterde satış ve alış işlemi yapamayacaklardır" dedi.

Fatih Arslan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Ayrıca ilgili mesleki yeterlilik belgesi almak isteyen mevcut vergi kaydı olanlar için lise mezunu olma şartı yoktur. Ancak mevcut durumda vergi kaydı bulunmayan ve yeni girişimci olmak isteyen ikinci el motorlu kara taşıtı alımı ve satımı yapmak isteyenler de ise lise mezunu olma şartı vardır.

Üyelerimizin ve ikinci el motorlu kara taşıtı alımı ve satımı yapmak isteyen yeni girişimcilerimizin mağdur olmamaları için TOBB MEYBEM ile ortak protokol yapılmıştır. Protokol kapsamında sınava ve uygulama ilçemizde yapılacaktır. Sınav ücreti 600 TL'dir ve sınav öncesinde bu ücret ilgili sınav merkezine ödenecektir. İlgili ücretin odamızla herhangi bir ilgisi yoktur. Odamız sadece organizasyon yapacak sınav yerini temin edecek ve herhangi bir ek ücret almayacaktır. Odamızın sunmuş olduğu hizmet ücretsizdir.

İkinci el motorlu kara taşıtı alımı ve satımı yapanlar ve ikinci el motorlu kara taşıtı alımı ve satımı yapanların yanında çalışanları ve bu işi ileride yapmak isteyenleri belge almaları için odamıza bekliyoruz.”