Alaca Belediyesi tarafından koronavirüs nedeni ile alınan tedbirler her geçen gün artıyor. 
Alaca Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu ve Alaca Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Arslan, sosyal medya hesaplarından sık sık duyuruda bulunarak, hastalığın yayılmaması için herkesin evinde kalması çağrısında bulunuyor. 

İHTİYAÇLARINI BİZ GETİRELİM

Alaca Belediyesi tarafından 60 yaş üstü vatandaşların eczane ve ev ihtiyaçları karşılanacak. 
Belediyeden yapılan duyuruda 'Evde kal ihtiyaçlarını sözle biz getirelim" denildi. 60 yaş üzeri kişiler Alo: 110 ve 0364 411 57 91 numaralı telefondan isteklerini Alaca Belediyesi'ne iletebilecek. 

ÖNEMLİ DUYURU

Alaca Belediyesi tarafından yapılan bir diğer duyuru da ise "Değerli büyüklerimiz kendi sağlığınız açısından toplu taşıma araçlarında zorunlu olmadıkça seyahat etmeyiniz. Toplu taşıma araçlarını kullanma zorunluluğu olduğunda da maske ve eldiven kullanınız. Zorunlu olmadıkça evden dışarı çıkmayınız, alınan önlemlere titizlikle uyunuz" denildi. 

İHTİYAÇLARI EVLERİNE ULAŞTIRILIYOR

Alaca Belediyesi'nin yaptığı duyuruların ardından zabıta ekiplerine 65 yaş üstü vatandaşlar ihtiyaçlarını ilettiler. 
Zabıta ekipleri de vatandaşların ihtiyaçlarını alarak, evlerine kadar götürdü. Yapılan hizmet sonrasında vatandaşlar tekrar uyarılarak evde kalmaları tekrar bir istekleri olduğu takdirde bunun bir telefon sonrasında yine karşılanacağı bilgisi verildi.