Alaca Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerinin deyimlerin anlamı ile ilgili açtıkları resim sergisi herkesi hayran bıraktı. Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri 'Deyimler ve Anlamları' konulu sergi açtı. Sergide deyimler asıl anlamları ile değil mecazi anlamları ile anlatıldı.
Öğrencilerin sergide deyimlerden anladıklarını yani gerçek anlamı ile değil mecazi anlamı ile resme dökmeleri öğretmenlerin de deyimlerin gerçek anlamını öğrencilere öğretebilmeleri için yaptıkları sergi büyük ilgi gördü. Alaca Cumhuriyet İlkokulunda Öğretmen Nida Hoşgör ve Ayşe Okur öncülüğünde 3/C ve 4/A sınıfı öğrencilerinin hazırlamış olduğu 'deyimlerimiz' sergisi büyük beğeni topladı.
Öğretmen Ayşe Okur, "Deyimlerimiz ve atasözlerimiz Türkçemizin zenginliğidir. Ancak deyimlerimiz soyut ve mecaz anlam içerdikleri için yorumlanmakta zorluk çekilmektedir. Bizler de deyimlerimize boyut kazandırarak, soyuttan somuta dönüştürerek bilgiyi kalıcı hale getirdik. Öğretmen Nida Hoşgör ise sergiyi ziyarete gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Kılınç'a sergide emeği geçen öğrencilere, öğretmenler ve velilere teşekkür etti.