Alaca Denizhan Yatılı Bölge Okulu, şehitlerin kabirlerini ziyaret ederek dua etti.

Denizhan Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerinden bir grup, Zeytin Dalı operasyonu sırasında Afrin’de şehit olan Alacalı şehit Onbaşı Halil İbrahim Aygül ve vatan için şehit olan diğer askerlerin kabirlerini ziyaret etti.

Türkçe öğretmeni Yakup Adam, öğrencilere şehitlik ve vatan için mücadele etmenin ne kadar kutsal bir değer olduğunu anlatmak için İlçe Şehitliğini ziyaret ettiklerini belirtti.

Ayrıca öğrencilere Müslümanları, düşmanlarına üstün kılan en mühim esaslardan birinin “Ölürsem şehidim, kalırsam gazi!..” düşüncesi olduğu öğretmenleri tarafından anlatıldı.

Denizhan YBO öğretmenlerinden Muzaffer Dursun ise şehit olan kahramanların kabirlerini tek tek gezerek onların hayat hikâyelerini anlattı. Dursun, ayrıca birçoğunun önceki yıllarda öğrencileri olduğunu belirterek duygu dolu anlar yaşattı.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Pehlül Celep ise; “Allah yolunda öldürülenlere ‘ölüler’ demeyiniz. Bilâkis onlar diridirler, lâkin siz anlayamazsınız.” (Bakara, 154) ayetini öğrencilere anlatarak, vatan için şehit olanların ölmediğini, daha güzel bir yere gittiklerini, şehitlik makamının çok yüksek bir mertebe olduğunu söyledi.

Matematik öğretmeni Büşra Adam ise vatan için kadın erkek kim olursa olsun herkesin mücadele etmesi gerektiğini, tarihimizin birçok kahraman annelerimizin hikayeleri ile dolu olduğunu belirterek, vatan için çalışmak gerektiğini vurguladı.

Okul Müdürü Emrah İşcen, “bu gibi sosyal çalışmalarla yavrularımıza vatan, millet, din, devlet gibi manevi duyguları aşılamaya çalışıyoruz, çünkü onlar bizim geleceğimiz. Küçük yaşlarda bu duygularla beslenen çocuklarımız ilerde inşallah bu vatana hizmet edeceklerdir. Bu çalışmayı yapan öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyor, tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şifalar geride kalanlar ve yüce Türk milletine başsağlığı diliyorum” dedi.

Son olarak ise Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni ve Müdür Yardımcısı Pehlül Celep tarafından Kur’an–ı Kerîm okunarak öğrencilerle birlikte dualar edildi.