İyi Parti Alaca İlçe Başkanı Hilmi Akça, ülkemizin ekonomik gidişatını eleştirerek, "Deniz bitti gerçekten ama hala görmek istemeyenler var" dedi.

Ülkemizde yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle toplumun tüm kesimlerinin bunalımda olduğunu dile getiren Akça, ekonominin kötü gidişatından yararlanmak isteyen fırsatçılara, stokçulara meydan verilmemesini, yerel esnafa sahip çıkılmasını istedi.

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü ve köşe yazarımız Arap Kurt'un 12 Eylül tarihli köşe yazısına atıfta bulunarak ekonomik gidişatı değerlendiren İYİ Parti İlçe Başkanı Akça, fedakarlık yapılabileceğini ancak bunun öncelikle cumhurbaşkanının kendisinden başlaması gerektiğinin altını çizdi.

Hilmi Akça'nın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

"Alaca Lider Gazetesi yazarı sayın Arap Kurt kardeşimize 12 Eylül 2018 tarihli yazısından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.

Bizler 24 Haziran seçimleri öncesi bir siyasi parti olarak 'yapmayın, yanlış yoldasınız, devletin kaynakları, fabrikaları çarçur ediliyor, üretim bitiyor' desek de laf anlatamadık.

Deniz bitti gerçekten ama hala görmek istemeyenler var. Seçimlerin erkene alınma sebebi 1- İYİ Partiyi seçim dışı bırakmak, 2- ekonominin çöküşünü hissettirmeden yani milleti uyandırmadan yapmak. Başardılar, kısmen lakin gerçekten freni patlamış araba gibi duvara tosladı ve bunu da görmek istemeyenler var.

Küçük bir ilçede 8 adet büyük markete izin ver, ondan sonra da kalk küçük yerel esnafa fırsatçılık yapmayın diye çıkış. Durum kabul edilemez bir olaydır. Dediğiniz fırsatçılığı kimin yaptığı ortada görene tabi ki. Fedakarlık yapılmasını tabi ki isterim. Hem de Cumhurbaşkanından başlayarak yapalım. Saray giderlerinde kısıtlama, koruma giderleri (bu koruma sadece yerde değil havada da 2 adet F16 dahil) kısıtlansın ve dahi hep beraber birer maaş almayalım. Yalnız şu yapılan köprülerden geçenden 1 akçe geçmeyenden 2 akçe. Şehir hastaneleri... Vaat edilen dövizi TL'ye çevirin. Var mısınız buna?

İçerdeki çiftçi bitti. Şahsen ben gübresiz tohum ekeceğim. Çiftçi bitti, fabrikalar gitti. Çok değil, 2 seneye şeker fabrikaları kapatılır. Dolayısıyla ihracat düştü, ekonomi çöktü ondan sonra döviz niye fırladı. Vay seni Amerika! Bizim burada biçer geliyor buluyoruz. Buğday arpa, mısır, pirinç gümrük vergisi sıfırlanıyor. Bu da demek oluyor ki yabancı çiftçi destekleniyor.

Gelelim etrafımızda neler oluyor. Etrafımızda olanlar yazarımız sayın Arap beyin de yazdığı gibi BOP projesi tıkır tıkır işliyor. Gizli güç İsrail destekçisi ABD ve yandaşları. Bunu bilmeyen var mı? Ne yazık ki BOP Projesi için sayın Cumhurbaşkanı ben bu projenin eş başkanıyım dedi, ve biz de devam dedik. Bu proje Türkiye'nin de içinde bulunduğu coğrafyanın İsrail'in ve yandaşlarının isteği biçimde dizayn edilmiştir. Şu da bir gerçek ki zahmet edip de düşünmüyoruz. Devlet büyüklerimiz daha iyisini bilir ver yiyeyim, ört yatayım. Bundan dolayı lütfen kimse kalkıp da ne siyasilere, ne de esnafa söylenmesin. Herkes önce kendine baksın."