Alaca Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, çoğunlukla soğan atıklarından oluşan çevre kirliliği konusunda soğan üreticilerini uyardı. 
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Şaltu, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 
“İlçemiz sınırları içerisinde soğan ticareti yapan esnaflarımızın depolarındaki soğan ürünlerinin temizliğini ve tekrar depolama işlemleri yapılırken geri kalan artıklarının çevre kirliliğine sebebiyet verdiği Belediyemiz tarafından tespit edilmiştir. İlçemizi daha yaşanabilir bir yer olabilmesi için ilçemizde her kesin çevre konusunda daha duyarlı olması gerekmektedir. Çevre kirliliğine sebebiyet vermeden soğan ve artıklarının muntazam bir şekilde ayıklanması ve çevreye dağılmadan akabinde atıkların tekrar toparlanarak çuvallanması ve Belediyemizin göstermiş olduğu yerlere boşaltılması gerekmektedir. 
Soğan ve Atıklarını gelişigüzel yerlere dökenlere; Çevre Kanunun ilgili Maddesi, Belediye 5326 Sayılı Kabahatler Kanunun 32/ 1 ve 41 Bendi gereğinde İdari işlemler başlatılacaktır. Soğan ve Atıklarını kaldırma imkânı bulunmayan Esnaflarımız Belediye Başkanlığımızın 411 57 93 ve 110-153 Nolu telefonlarını arayarak yardım talep ettiklerinde Başkanlığımız Araç ve gereçleri ile yardımcı olacaktır. İlçe Halkımızın gerekli olan duyarlılığı göstereceğinden dolayı Halkımız şimdiden Teşekkür ederim.”