Çorum'un Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, 2012 yılının ilk hacı adaylarını uğurladı.
Hacı adaylarını uğurlama töreni 9 Ekim Salı günü Şıhlar Camii önünde düzenlendi. Törene Alaca Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz’ın yanı sıra Alaca Müftüsü İhsan Caner, AK Parti İlçe Başkanı Ümit Tokgöz, Belediye Meclis Üyeleri Secaattin Arklan ve Abdurrahman Karagöz ile din görevlileri katıldı.
Yılın ilk hac kafilesine Alaca’dan 34 hacı adayı katıldı. Okunan ilahiler eşliğinde hareket noktası olan Şıhlar Camii önüne gelen hacı adaylarını kutsal mekanlara uğurlamak için kalabalık bir toplulukta cami önünü doldurdu. Hacı adaylarına ve onları uğurlamaya gelen yakınları ile vatandaşlara hac ibadete ve kutsal mekanlar hakkında bilgiler veren Alaca Müftüsü İhsan Caner, hacı adayları için gerekli tüm tedbirlerin alındığı, her kafilenin başında bir görevlinin bulunacağını belirterek, buna rağmen bir sıkıntıyla karşılaşılması halinde sabırlı olunması gerektiğini söyledi. Hacı adaylarına bol bol dua etmeleri tavsiyesinde bulunan Müftü Caner, hacı olan kişinin tüm makam, mevki ve dünya ile ilgili meşgalelerden sıyrılıp, ruhen bütün kalp ve gönül ile Allah’a yöneldiğini ifade etti.
Müftü İhsan Caner, yaptığı konuşmanın ardından hacı adaylarını uğurlamaya gelenlerle birlikte dua ederek, tüm hacı adaylarının haclarının kabul olması ve hacca gidenlerin sağ salim yurtlarına dönmeleri niyazında bulundu. İlçe Müftüsü İhsan Caner’in konuşmasının ardından Alaca’dan hacca gidecek 34 hacı adayı dualar ve yakınlarının göz yaşları ile kutsal mekanlara uğurlandı.

YOLLUKLAR BELEDİYEDEN
Tüm hac kafilesi uğurlamasında olduğu gibi yine Alaca Belediyesi tarafından erkek ve kadın hacı adayları için ayrı ayrı hazırlatılan ve içerisinde hacı adaylarının yolculuk esnasında kullanacakları ihtiyaçları barındırın hediye paketleri, Belediye ekiplerince hacı adaylarına dağıtıldı.