TOKİ Şehit Şükrü Özyol İlköğretim Okulu tarafından Çorum genelindeki ilköğretim okulları 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin katılımı ile Serbest Öykü Yarışması düzenlenmişti. 
Okullarında dereceye giren öykülerin değerlendirilmeye alındığı yarışmada 80.Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulundan 8.sınıf öğrencisi Hasret Kaynar birinci olarak 250,00 TL para ödülünün sahibi oldu. Yarışmada ikinci olan Türkiyem İlköğretim Okulu 8.sınıf öğrencisi Ebrar Karaer 150,00 TL, üçüncü olan Bekir Aksoy İlköğretim Okulu 8.sınıf öğrencisi Fadime Demir 100,00TL para ödülünün sahibi oldular.

Yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödül töreni TOKİ Şehit Şükrü Özyol İlköğretim Okulu Konferans Salonu’nda yapıldı. Ayrıca çeşitli hediyelerinde takdim edildiği törende birincinin ödülleri Hürmak Büro Makinaları sahibi Hasan Danacı, ikincinin ödülleri Metro Pazarlama sahibi Mehmet Tatlısu ve üçüncünün ödülleri İpek Kırtasiye sahibi Şerafettin Ayar tarafından verildi. 
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Okul Müdürü Ayhan Geylani, “Okulumuzda bir şehidimizin adını yaşatıyoruz ve onun adına düzenlediğimiz öykü yarışmasının geleneksel hale dönüştürülmesini arzu ediyoruz.Katılım sağlayan tüm yarışmacılara teşekkür ediyorum” dedi.