Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bahat Comba, Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Betül Ağaoğlu ve Öğretim Görevlisi Bünyamin Çiçek, MYO öğrencileri, akademik ve idari personel ile bir araya gelerek 2018-2019 eğitim öğretim döneminin hayırlı ve başarılı olmasını diledi.

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Comba, buluşmada okulun mevcut imkanlarını ve yakın zamanda öğrenciler ve personel için yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yüksekokulda ve Alaca’da öğrencilik hayatının gerekliliklerini ve kendi öğrencilik deneyimlerini paylaşan Doç. Dr. Bahat Comba, imkanları kararlı adımlarla artan okulun çatısı altında öğrencilere daha iyi öğretim sunabilmek için yapılanları ve yapılacakları aktardı.

Doç. Dr. Comba, “Sahip olduğumuz eğitim seviyesi nedeni ile hayatımız boyunca topluma örnek birer fert olmak gibi önemli birer sorumluluğumuz olduğunu bilmemiz gerekiyor. Öğrencilerimizin kampüs şartlarını daha yüksek bir kaliteye ulaştırmak adına tüm personelimizle emek harcıyoruz. Bu amaçla Yüksekokulumuz öğrencilerinin burayı kendi evleri gibi görmeleri ve sahiplenmeleri gerektiğini düşünüyorum. Aynı zamanda 2 yıllık eğitim sürelerinin çok hızlı geçeceğini ve bu esnada sosyal ve kültürel eğitimlere de zaman ayırmanız için gerekli altyapıyı Rektörlük, Kaymakamlık ve Belediye ile görüşerek temin edeceğiz” diye konuştu.

Öğrencilerin eğitimleri süresince dijital çağı yakalamak için üniversitenin sağlamış olduğu imkanlardan faydalanılmasının oldukça önemli olduğuna değinen Comba, uzaktan erişim olarak alabilecekleri dersler ve online kaynaklara ulaşabilmek için yapmaları gerekenleri de açıkladı.

Buluşmada, ülkemizin önemli sorunlarından birisi olan atıkların geri dönüşümüne de değinildi ve bu amaçla MYO’da ve yaşam yerlerinde özellikle tek kullanımlık plastik malzemelerin kullanımının azaltılması amacıyla yapılması gerekenlerin önemi vurgulandı.

Doç. Dr. Comba, son olarak Alaca Avni Çelik MYO’ya bu yıl katılan ve kayıt yenileyen öğrencilere, tüm akademik ve idari personele yeni eğitim-öğretim yılında başarılar diledi.