Alaca Avcılar Derneği tarafından düzenlenen 5. Geleneksel Remzi Tosuncu ve İsrafil Ataç Atış müsabakaları Hışır Köyü Çayırlar mevkide bulunan alanda düzenlendi.
Avcılar Derneği tarafından şenliğe katılan vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu. 
Şenlik için sabahın erken saatlerinde poligonların hazırlanması, atış yapılacak yerlerin işaretlenerek hazırlanması, tüfeklerin hazırlanması ve katılan konukların oturacakları yerler ayarlandı. 
Şenlikte açılış konuşması yapan Avcılar Derneği Başkanı Yasin Özcan, “5. geleneksel atış yarışmamız hayırlı ve uğurlu olsun. Tüm yarışmacı arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz. Birincilere tüfek hediyesi ve çeşitli ikramlarımız olacak. 
Bu anlamda bizlere destek veren tüm hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Atıcılık bir sanattır bizler bu işleri resmi yollardan yapılması ve bu tür şenliklerle de canlandırılmasını istiyoruz. Şenliğimize katılarak bizleri sevindiren Alaca Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, Başkan Yardımcısı Fatih Arslan, Ak Parti İlçe Başkanı Ragıp Ağaçdan’a teşekkür ediyorum” dedi. 
Bu tür organizasyonların, şenliklerin desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Alaca Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, emeği geçenlere teşekkür etti. 
Şenlikte konuşmaların ardından atışlara geçildi. Yarışmalar, üç kategoride düzenlendi. Birincisi trap, fırlatmayla hareketli atış, ikincisi duran hedef puan usulü nişangâhla puanlama atışı (bu atış beş atıştan oluşan hedeflerdeki puanlama ölçütü) üçüncüsü boyalı asılı şişe sabit şişelerde bulanan 10 atış daha sonra da en fazla şişeyi vuran yarışmayı kazandı.
Yarışmada trapta Rasim Küçük birinci olurken, duran sabit hedef atışında 50 üzerinden 48 puanla birinci Sedat Polat, üçüncü yarışma olan asılı şişede 10 atışta 7 hedefi vurdu.
Yapılan değerlendirmelerin ardından derece yapan sporcu atıcılara ödülleri teslim edildi. 1. olanlara tüfek hediyesi verilirken 2. ve 3.’lere de çeşitli hediyeler takdim edildi.