Alaca Avcılar Deneği Başkanı Kazım Bayat, 2019-2020 av sezonunun tüm avcılara hayırlı olmasını diledi.
24.08.2019 tarihinde 1. grup av hayvanı ile başlayan sezonun kazasız belasız geçmesini temenni eden Bayat, "Sezonun başlamasıyla avcılığın sürdürülebilmesi için denetim ve kontrollerimizi de dernek yönetimi ve ava gönül vermiş tüm arkadaşlarımız, kolluk kuvvetlerimiz ve Çorum Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleriyle aralıksız olmak kaydıyla gece ve gündüz durmaksızın devam ediyor" dedi.

60.000 TL'NİN ÜZERİNDE RESMİ PARA CEZASIZ UYGULANDI
Bayat, öte yandan yapılan denetimlerde usulsüz ve kurallara uymayan ve limit aşımı yapan yasak türde olan kuşları avlayan kişilere yaklaşık 60.000 TL'nin üzerinde resmi para cezasız uygulandığının altını çizerek, konuya ilişkin açıklamasında şunları dile getirdi:
"Şimdiye kadar yapmış olduğumuz gece ve gündüz kontrollerinde 6 adet bıldırcın sesi çıkaran tuzak amaçlı kullanılan cihaz yakaladık ve gerekli cezai işlemler yapıldı. Gündüz kontrollerinde yapılan denetimlerde usulsüz ve kurallara uymayan ve limit aşımı yapan yasak türde olan kuşları avlayan kişilere yaklaşık 60.000 TL'nin üzerinde resmi para cezasız uygulanmıştır.
Alaca Avcılar Derneği olarak hedefimiz avcıları mağdur etmek değil, aksine sürdürülebilir av sahaları sağlamaktır.
Bu bağlamda tüm avcı arkadaşlarımızın kanun, kural ve av ahlakına uygun şekilde av yapmalarını rica ederiz."