Alacalılar, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yıldönümünde demokrasi şehitlerini dualarla andı.

Dünyada eşi benzeri görülmeyen hain gecenin 2. yıldönümünde Türkiye genelinde olduğu gibi Alaca’da da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerle kutlanırken, demokrasi şehitleri anıldı.

Cumhuriyet Meydanını dolduran vatandaşlar, şanlı zaferin ikinci yılını kutlarken, şehitlerimizi andı. Saygı duruşunda bulunulması, akabinde ise İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan programda, Kur-an’ı Kerim tilaveti okundu.

"MİLLETİMİZ DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKTI"

Meydanda düzenlenen programda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, FETÖ’cü hainlerin girişimiyle ülkeye darbe vurulmak istendiğini belirterek, “O hain gecede kahraman milletimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın emri ile vatan, bayrak uğruna alanları doldurarak canını ortaya koydu ve hain kalkışmaya son verdi. O hain gecede 241 şehit verdik. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize ise şifalar diliyorum. Davası uğruna mücadelen vazgeçmeyen kahraman milletimizi asla unutmayacağız. 15 Temmuz gecesinde halkımızın birlik ve beraberliğini tanklara nasıl karşı geldiğini asla unutmadık ve unutmayacağız” dedi.

“BU MİLLETE BOYUNDURUK VURULMAK İSTENDİ”

Kaymakam Ramazan Kurtyemez ise, ülke demokrasisine hain girişimle darbe vurulmak istendiğini belirterek, kahraman Türk milletinin bu girişime en büyük cevabı tankların, tüfeklerin ve helikopterlerin karşısında cesurca durarak verdiğini söyledi.

Demokrasi şehitlerini rahmetle andıklarını ifade eden Kurtyemez, gazilere ise acil şifalar diledi.

Konuşmaların ardından 15 Temmuz darbe girişimiyle alakalı video görüntüleri izlendi.

Öğrenciler tarafından şehitlerimiz için yazılan şiirler okunurken, dualar edildi.

Daha sonra ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde yaptığı konuşma vatandaşlara canlı olarak aktarıldı.

Gecenin sonunda ise ilahiler söylenirken, camilerden ise sela sesleri yükseldi.