Alaca Ziraat Odası - Tekcan Tarım Firması ortaklığında "Çiftçi Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi.
Çorum'un Alaca Ziraat Odası Danışmanlık Birimiyle Tekcan Tarım Firmasının ortaklaşa düzenlediği “İç Anadolu Şartlarına Uygun Yeni Tescil Edilen Buğday, Arpa ve Ayçiçeği Çeşitleri ve Özellikleri” konulu çiftçi toplantısı, Ziraat Odası’nda görevli Tarım Danışmanları Ezgi Fatma Açıkgöz, Filiz Salkım, Ali Rıza Bektaş, Tekcan Tarım İç Anadolu Bölgesi Satış Pazarlama Sorumlusu Bilge Kağan Gedik ve ilçe merkez ve köylerinden gelen üreticilerin katılımıyla gerçekleştirildi.
Düzenlenen toplantıda üreticiler; buğday, arpa ve ayçiçeği tarımı için Alaca yöresine uygun tohum çeşitlerinin özellikleri, yetiştirme teknikleri ve verim düzeyleri hakkında bilgilendirildiler.
Çiftçi toplantısı, üreticilerle Ziraat Mühendisi Bilge Kağan Gedik ve Ziraat Odası Tarım Danışmanları arasında gerçekleştirilen soru-cevap şeklindeki bilgi alışverişiyle sona erdi.
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Alaca Ziraat Odası Başkanı İlhan Yılmaz: “Ziraat Odası olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her konuda çiftçilerimizin yanlarında ve hizmetlerinde olmaya devam edeceğiz. 2016 yılı üretim sezonunun üreticilerimiz için bereketli geçmesini ve kendilerine bol kazanç getirmesini diliyor, saygılar sunuyorum” diye konuştu.