3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Alaca Kadın Kolları Başkanlığı, Alaca Özel Eğitim Merkezi'ni ziyaret etti.

İlk olarak Okul Müdürü Beytullah Atılgan'ı ziyaret eden Kadın Kolları Başkanı Aysema Arklan ve yönetim kurulu üyeleri, daha sonra ise öğrencileri sınıflarında ziyaret etti.

Burada bir açıklama yapan Aysema Arklan, engel sorununun herkesin bir sorunu olduğunu belirterek, şu açıklamayı yaptı:

"Engelli olmanın, yaşama sevincine, mücadelesine engel olmadığı bir dünya görüşünü benimsemekle, engelli insanların yaşadığı güçlükler sadece kendilerinin değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunu olduğu bilinmektedir. İnsanların engelli olmaları kendi tercihleri olmadan çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte, engellilerin normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşması ve mücadelesiyle mümkün olacaktır. Her toplumda var olan ve toplumun önemli bir parçasını teşkil eden engellilere sahip çıkılması, onların desteklenmesi ve yaşam şartlarının iyileştirilmesi her duyarlı ferdin önceliği olmalı, bu anlamda, özürlü vatandaşlara acıma duyguları ile yaklaşmak yerine, kurumsal hizmetlerin geliştirilmesi esas alınmalıdır. Başta İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi olmak üzere birçok belge özürlülük sorununu temelde bir insan hakları sorunu olarak ele almakta, bizim anayasamız ve yasalarımızda da özürlülere ilişkin olarak evrensel değerlerle paralel düzenlemeleri ön görmüş, devleti özürlülerin sorununa yönelik yükümlü kılmıştır. Devletimizin evrensel ölçülerde özürlülerini sahiplenme çabası, toplumsal bilinçlenme ve kamuoyu desteği ile anlamlı ve gerçek bir boyuta ulaşmaktadır. Her bireyin bir engelli adayı olduğunu unutmadan, onlara daha güzel yarınlar sunmak adına bugüne kadar yapılan iyileştirme çalışmaları, bundan sonrada artarak devam edecektir. Tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutluyorum."