Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, “Alaca ilçemiz Alacahöyük beldesindeki Horonözü deresi ile Uğurludağ ilçemiz Eskiçeltek Köyü Dereyar dereleri Taşkın Koruma İnşaatı 2012 yılı Ek programına alınarak ihale edildi. Önümüzdeki günlerde yapımına başlanacak Taşkın Koruma işleri 2013 yılı içerisinde bitirilmesi planlanmaktadır” dedi. 
Uğurludağ Eskiçeltek Köyü Dereyar deresinin 565.000 TL’ye, Alaca Alacahöyük Horonözü deresi 1.300.000 TL’ye mal olacağını belirten Uslu, “ek programdan geçtiğimiz günlerde Obruk Barajı mansabı Kızılırmak Yatak Tanzimi içinde 150 milyon TL alınmıştı.” dedi.
Uslu, “Orman ve Su İşleri Bakanlığımız tarafından hizmete sunulan 16 milyar TL yatırım bedelli 112 tesisin resmi açılışı Sn. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılmıştır. Bu kapsamda Çorum ilimizdeki Anadolu Su Havzaları Rehabilitasyon Projesi ile 6 adet Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu yatırımlarının açılışı gerçekleştirilmiştir. Baraj ve Su yatırımlarında desteklerini esirgemeyen Orman ve Su İşleri Bakanımız, Müsteşarımız, Genel Müdürümüz ve tüm yetkililere teşekkür ederiz.” dedi.