Çorum’un Alaca İlçesi’nde resmi kurum binası olarak 80 yılı aşkın bir süredir kullanılan tarihi binalar günün şartlarına göre modern hale getirilecek.
Alaca Kaymakamı Ayhan Yazgan, bir dönem Devlet Hastanesi olarak da kullanılan ve halen Toplum Sağlığı Merkezi ile 1 nolu Aile Sağlığı Merkezi'nin hizmet vermekte olduğu tarihi binanın yıkılacağını açıkladı.
Yazgan ayrıca aynı şekilde 2 ve 3 nolu Aile Toplum Sağlığı Merkezi binalarının da yıkılarak yerine günümüz şartlarına uygun modern binalar yapılacağını kaydetti.
Konu ile ilgili alınan bilgiye göre ilimiz Alaca ilçesinde uzun yıllar sağlık hizmetlerinin yürütüldüğü binaların bu ay içerisinde yıkımının yapılacağı, yetkililerin tarihi binanın arşivlerdeki yerini alması için son bir fotoğraf da çektirdiği öğrenildi.

1, 2 ve 3 nolu Aile Sağlığı Merkezi binaların yıkılarak önümüzdeki Mart ayı içerisinde yapılacak ihale ile yeni binaların yapımına başlanacağını belirten Kaymakam Ayhan Yazgan, şartlar elverirse ve herşey yolunda giderse Ekim ayında da binaların yapımının tamamlanarak yine aynı yerlerinde hizmete açılacağını bu süre içerisinde ise Aile Sağlığı Merkezlerinin geçici olarak kiralanan yerlerde hizmet vereceğini söyledi.