Alaca’da Kur’an kurslarında hafızlıklarını tamamlayan hafize ve hafız öğrenciler Çorum’da yapılan Hafızlık Tespit Sınavı’nı kazanarak Alaca’ya bir gurur yaşattı.
Alaca İlçe Müftülüğü bünyesinde hizmet veren Merkez Özhan Yatılı Kız Kur’an Kursu ve Hanife Hanım Yatılı Erkek Kur’an kurslarında hafız eğitimleri devam ediyor. Çorum’da yapılan Hafızlık Tespit Sınavı’nı kazanan Alper Pak, Razan Bal, Şener Deve, Muhammed Mustafa Solmaz, Funda Yıldırım, Burcu Sülük, Bahar Şirin, Melek Yıldırım, Tuğba Oltulu ve Kübra Karagöz, Alaca Müftülüğü tarafından ödüllendirildi. Konu ile ilgi bir açıklama yapan Alaca Müftü Vekili Müftülük Şefi Erdal Bulut, “Alacamız hafızlarımıza ve Kur'an Kurslarımıza sahip çıktı. Ne zaman kurslarımız ile ilgili bir sıkıntıya düşsek hiç ummadık bir yerden gelen hayırlarla bu hizmetleri yürüttük ve her zaman Alacalı kardeşlerimizi yanımızda gördük. Bu gurur Alaca’mızındır. 22 bin nüfuslu bir ilçede zaman zaman Çorum ve İlçeler bazında en çok hafızı biz veriyoruz. Gerçekten kurslarımız hem fizikken hem de öğretici kadrosu yönünden örnek teşkil ediyor. Bu itibarla hem Alacalı gönüldeşlerimize, vatandaşlarımıza ve öğrencilerimizin hafızlık öğrenimini tamamlamalarında emeği geçen öğreticilerimize teşekkür ederim.” dedi. Kur’an Kurslarında yeni kayıt döneminin başladığını belirten Bulut, “İlköğretimini tamamlayan kız ve erkek öğrencilerimize kapılarımız açık. Özellikle velilerin gelip kurslarımız ve hizmetlerimizi görmelerini isteriz. Sıcak mekânlarda ve aile ortamında eğitim gören yavrularımızın hafızlıklarını tamamlayıp önce anne ve babalarını taçlandırmaları sonrada kendilerinden maddi ve manevi hiçbir desteği esirgemeyen Alacalı kardeşlerimizi ve hocalarımızı taçlandırmaları çok yüksek bir duygudur. Hafızlık her insana nasip olmayan bir nimettir, bizler gayret etmeliyiz ki, Cenab-ı Allah nasip eylesin.” diye konuştu. 
Bulut, Hanife Hanım Yatılı Erkek Kur’an Kursunda 21 hafız öğrencisi olmak üzere toplam 41 yatılı öğrenci olduğunu,  Özhan Yatılı Kız Kur’an Kursu’nda ise 40 kız öğrencinin hafızlığa devam ettiğini ifade ederek, “Bu öğrencilerin yeme içme ve barınma ihtiyaçlarının yanısıra sosyal ve psikolojik ihtiyaçlarına cevap verecek tesislerimizde mevcuttur.” dedi.