Alaca’da çiftçilerimiz ikinci mahsul sevincini yaşıyor. Daha önceleri kuraklık ve verimsizlik nedeniyle mahsullerden şikayetçi olan çiftçilerimiz, şimdi ise sulu tarıma geçmenin bereketi ile tarlalarda ikinci mahsul sevinci yaşıyorlar.

İkinci mahsul sevinci Alaca’da olması ayrı bir sevinç kaynağı olurken köylerimizde de ikinci mahsul ürünleri vermeye başladı. Kalecikkaya’da çiftçilik yapan hemşerilerimizden Duran Seçgin ve Osman Seçgin ikinci mahsulü almanın sevincini yaşayarak "ilçemize örnek olsun" dediler.

Duran Seçgin; “buğday alanını biçtik ikinci mahsulü almak için mısır ektik ve ürünlerini bu gün aldık. Daha önceleri ise, Ayşe kadın yetiştirip ardından Salatalık yetiştirmiştik. Şimdi ise buğday ardından da mısır yetiştirdik. Kendi imkânlarımızla sulama ve bakımını gerçekleştirdik ilçemize de örnek olsun istedik. Bu gün mahsullerimi aldık. Tüm çiftçilerimize bir farkındalık olsun ve isteyince olur demek istiyoruz.” dedi. Kalecikkaya’da ikinci mahsullerin de hasadını yapan ve mısırları satıma sunan Seçgin ailesi ilçemize hayırlı olsun dediler.