Alaca ve köylerinde toplam 5 bin 661 öğrenci karne sevinci yaşadı.

İlçe merkezi ve köylerde okulöncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri karnelerini alarak yaz tatiline girdi.

Alaca Hüseyin Gazi İlkokulu’nda düzenlenen karne törenine İlçe Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Kılınç ve Şube Müdürleri Yılmaz Karaalp ile Zülal Zeytinci katılarak öğrencilere karnelerini dağıttı.

Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, sınıfları gezerek öğrencilere karnelerini dağıttı ve hediyelerini verdi. Kurtyemez ayrıca öğrencilerle bir süre sohbet ederek, yaz tatilini iyi geçirmeleri konusunda tavsiyede bulundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Kılınç, öğrencilerle ilgilenen ve emeği geçen tüm idarecilere ve öğretmenlere ayrı ayrı teşekkür ederek, öğrencilere yaz tatilini verimli geçirmelerini ve bol bol kitap okumalarını tavsiye etti.

Törende konuşan Alaca Kaymakamı Kurtyemez, “Eğitim öğretim anlamında 8 aylık uzun bir maratonu tamamlamış bulunmaktayız. 2018-2019 eğitim yılının sonuna geldik. İlçemizde öğrencilerimiz karnelerini aldı. Ben eğitim-öğretim yılının başarılı bir şekilde tamamlanmasından dolayı başta öğretmenlerimize, yöneticilerimize teşekkür ediyorum” dedi.