Bilindiği gibi daha önce Türkiye Judo Federasyonu yarışma takviminde yer alan müsabakalar için 16 Ocak 2020 Perşembe günü Çorum Mahmut Atalay Gençlik Merkezi Spor Salonu’nda düzenlenen “Anadolu Yıldızlar Ligi Okul Sporları” yıldızlar Türkiye şampiyonası gruplara ve Ümitler Türkiye Şampiyonasına katılacak sporcular bu seçmede belirlenmişti.
Alaca Belediye Gençlik Spor Kulübü olarak yapılan seçmede ve kategorilerde yarışmaya hak kazanan il vizesini alan sporcularımız şu şekilde Amasya'da yapılacak olan Anadolu Yıldızlar Ligi'nde bayanlarda Çorum Alaca Belediye Gençlik Spor Kulübü sporcularımızdan ve aynı zamanda 2018-2019 eğitim öğretim yılında okul sporlarında Türkiye ikincisi olan ve miniklerde Türkiye üçüncüsü olan 57 kilogram Aleyna Bayat temsil edecek.
2019/2020 eğitim öğretim yılı okul sporları Kayseri'de yapılacak olan Judo Türkiye Şampiyonası'nda yine kulübümüz sporcularından 46 kilogramda Kadir Dursun ve yine 57 kilogramda Aleyna Bayat ilçemizi temsil edecek
24-25-26 Ocak 2020 tarihinde Kilis'te yapılacak olan Ümitler Türkiye Şampiyonası'nda ise Alaca Belediye Gençlik Spor Kulübü 3 sporcuyla ilçemizi ve ilimizi temsil edecek.
Bayanlarda 52 kilogramda; Sıla Beşikçi, 66 kilogramda Alperen Karslı, 66 kilogramda Engin Tosun temsil edecek.
Judo hocaları Celalettin Kıyışkan ve sporcularımızı makamında kabul eden Başkan Yardımcısı Fatih Arslan, hocaları nezdinde tüm sporcularaımızı tek, tek tebrik ederek başarılarının devamını diledi.
Arslan; “Türkiye şampiyonasında ilçemizi gururla temsil edeceğinize inanıyoruz. İnşallah başarılarla dolu hayatınıza yenilerini de ekleyerek dönersiniz.” dedi.
Yapılan çalışmlaradan bahseden Judo Hocamız Jelalettin Kıyışkan; “öğrencilerimiz ve sporcularımızla gurur duyuyoruz. Bu anlamda desteklerinizi her daim yanımızda hissediyoruz. Verdiğiniz destekten dolayı da teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.