Alaca'nın önde gelen sivil toplum örgütlerinden Alaca Ticaret ve Sanayi Odası, Temmuz ayı meclis toplantısını meslek komiteleri ile birlikte yaptı.

Toplantıya Alaca TSO meclis üyeleri ve meslek komitesi üyeleri katıldı. Alaca TSO Meclis Başkanı Hasan Demiran tarafından gündem maddeleri oya sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

Ayrıca ilçe ekonomik sorunları ve çözüm önerilerinin istişare edildiği toplantıda Alaca TSO Başkanı Günser Şirin, Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi kuruluşunun son durumu hakkında meclis ve meslek komitesi üyelerine bilgi verdi.

Yasal iş ve işlemlerin tamamlandığını belirten Şirin, "organize hayvancılık, ilmemiz için en önemli yatırımdır. Bu yatırım şu an itibari ile ÇED raporu düzenleme kısmındadır. En kısa zamanda ÇED raporu tanzim edilerek resmi kuruluş sağlanacaktır. Alacamızın makûs kaderini değiştirecek olan Hayvancılık OSB için oda olarak ellerinden gelen gayreti gösteriyoruz" dedi.

Meslek komiteleri ve meclis toplantısında Oda Genel Sekreteri Fatih Arslan, yeni seçilen organ üyelerine yönelik oryantasyon sunumu yaptı. Ayrıca her üyeye Alaca TSO Yönetici El kitabı dağıtıldı. Ayrıca ilgili toplantıda süne ile mücadele konusunda neler yapılabilir masaya yatırıldı. Toplantıda; ilçenin kanaat önderleri ile ortak çalışma yapılması konusunda görüş birliğine varıldı.