Alaca Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Alaca TSO binasında verilen kahvaltıya Alaca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Günser Şirin, Başkan Yardımcısı Osman Tanlı, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Kellegöz, Fatih Mehmet Bulut ve Oda Genel Sekreteri Fatih Arslan ile ilçedeki yerel gazete sahipleri ve çalışanları katıldı.

Samimi ortamda yapılan kahvaltının ardından kısa bir konuşma yapan Alaca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Günser Şirin, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününü kutlayarak, oda olarak yapılan tüm etkinliklerine katılım sağlamalarından dolayı basın mensuplarına ayrıca teşekkür etti.

Başkan Şirin, gazetecilerin kamuoyuna haber, bilgi akışını zamanında ve tarafsız bir biçimde yansıtmak, toplumsal sorunlara ayna tutmak, kısık seslerin sesini kitlelere duyurmak için gece gündüz demeden, zaman zaman çok zor şartlar altında çalıştığını belirterek, basın mensuplarının dünyanın en önemli mesleklerinden birini icra ettiğini ifade etti.

Şirin, "Toplumsal bilinci ve kamu yararını gözeterek emek veren; uzun çalışma saatlerini ve zorlu çalışma koşullarını önemsemeden basın yayın kuruluşlarında fedakarca çalışarak gelişmeleri halkımızla paylaşma yolunda emek harcayan, özellikle ilçemizin kültürel, sosyal ve ekonomik gelişiminin tanıtılmasında aktif olarak görev alan tüm kıymetli basın mensuplarının 21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününü kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

Başkan Şirin ayrıca akredite oda olarak akreditasyon sürecinde yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

İlçenin gelişmesi ve kalkınması için tüm karar alıcıların bir araya gelerek ilçenin 5, 10 ve 15 yıllık planlarının oluşturulması gerektiğini ifade eden Şirin, stratejik planların hazırlanması gerektiğini belirtti.