Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez'in Trabzon Akçaabat Kaymakamlığı'na atanmasının ardından Alaca Kaymakamlığına atanan Diyarbakır Eğil Kaymakamı Kürşat Atak'ın Pazartesi günü görevine başlayacağı öğrenildi. 
Şu anda Ortaköy Kaymakamı Murat Acar'ın vekaleten Alaca Kaymakamlığına baktığı bildirilirken, Alaca Kaymakamlığına atanan Diyarbakır Eğil Kaymakamı Kürşat Atak'ın Pazartesi günü Alaca'da olması bekleniyor. 
İçişleri Bakanlığı tarafından Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile bulundukları yerlerde görev süreleri tamamlanan veya hizmet ve mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 403 mülki idare amirinin görev yerleri, liyakat ve kıdemleri dikkate alınarak değiştirilmiş, Alaca Kaymakamlığı görevine Diyarbakır Eğil Kaymakamı Kürşat Atak atanmıştı.
 

KÜRŞAD ATAK KİMDİR?
1979 yılında Ankara’nın Kahramankazan İlçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamladıktan sonra Bilkent Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Ayrıca Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümü mezunudur. İngiltere Portsmouth Üniversitesi Kamu Yönetimi alanı yüksek lisans mezunudur. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Anabilim Dalı Kentleşme ve Çevre Sorunları Dalında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Askerlik görevini Diyarbakır’da tamamladı. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığında Gelir Uzman Yardımcısı ve Sosyal Güvenlik Kurumunda Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcısı olarak çalıştı. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan sınavı kazanarak 2009 yılında Hatay Kaymakam Adayı olarak atandı. Mecitözü Kaymakam Vekilliği görevini yürüttü. 2012-2014 yılları arası Çekerek Kaymakamlığı görevinde bulundu. Çekerek'te yaklaşık 2,5 yıl görev yaptıktan ve 2014-2016 yılları arasında Samsat Kaymakamlığı görevinde bulunduktan sonra İçişleri Bakanlığına ait 2016/861 sayılı Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar Kararnamesi ile Diyarbakır ili Eğil Kaymakamlığına atanmış ve 23.12.2016 tarihinde görevine başlamıştır. Samsat İlçesindeki çalışmalarından dolayı Samsat Belediye Meclisi tarafından Fahri Hemşerilik Beratı verilmiştir. Ayrıca 07.03.2017-10.04.2019 tarihleri arasında Eğil Belediye Başkan Vekilliği görevini de yürütmüştür.