Alaca Halk Eğitim Merkezi, 2019 yılını adeta "kurs yılı" ilan etti. Alaca HEM bünyesinde açılan onlarca kurs yoğun ilgi görürken, halktan gelecek taleplere göre de yeni kurslar açılacak.

Alaca Halk Eğitim Merkezinde yoğun ilgi gören kursların biri de Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu. Akşam saatlerinde verilen kurslarda; çörek otu, lavanta, altın otu, anason, safran, kimyon, aspir, melisa ve bunlar gibi onlarca bitkinin yetiştiriciliği hakkında bilgi veriliyor.

Kurs sonunda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı belge verilecek.

Arıcılık kursu da yoğun katılımlı olarak devam ederken, temel arıcılık konusunda bilgilerin paylaşıldığı kurs sonunda sınavı kazananlara belge verilecek.

Alaca Halk Eğitimi Merkezi 2018 yılında 2306 vatandaşa hizmet verdi. 2019 yılının kültürel, mesleki, spor, okuma-yazma ve tarımsal kursların yoğun bir şekilde açılacağı bir yıl olacağı bildirildi.

Ocak ayında Osmanlıca, Hasta ve Yaşlı Bakımı, Türk İşaret Dili, Diksiyon- Hitabet, Step-Aerobik, Yabancılara Türkçe Öğretimi ve Emlak Danışmanlığı Kursları açılacak. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayesinde gerçekleştirilen 'Okuma Yazma Seferberliği' Alaca'da da devam ediyor. 10 faklı noktada açılan okuma yazma kurslarına halkın yoğun ilgi gösterdiği açıklandı.

Alaca Halk Eğitimi Merkezi'nden yapılan açıklamada; "Açılan kursların dışında ilçe halkımızın farklı kurs talepleri alınmakta ve usta öğretici bulunması durumunda kurslar hemen açılmaktadır.

Vatandaşlarımız Halk Eğitim Merkezi Kurslarını Alaca Belediyesi duyurularından, http://alacahem.meb.k12.tr/ web adresinden, facebook ve instagram sayfalarından takip edebilir" denildi.