Alaca esnafı, Alaca Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası önderliğinde topladığı bir tır dolusu yardım malzemesini, dualar eşliğinde Afrin'deki operasyona katılan askerler için gönderdi.

Alaca Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası'nın organizesi ile toplanan bir tır dolusu yardım malzemesi, Alaca Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle dualar eşliğinde Afrin’deki askere gönderildi.

Törene; Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Tezcan, Askerlik Şubesi Başkanı Salih Çelik, AK Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Şaltu, Alaca TSO Başkanı Günser Şirin, Ticaret Borsası temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile çok sayıda esnaf katıldı.

Protokol konuşmalarının ardından Eski Camii İmam Hatibi Hacı Şirin'in yaptığı dua eşliğinde yardım malzemeleri Afrin'e gönderildi.

Ümmet birliğinin önemine değinen Eski Camii İmam Hatibi Hacı Şirin; “Afrin’de ve tüm yurt genelinde askerlerimize Allah yardımlarını esirgemesin, terörist ve destekçilerini kahru perişan etsin, oyunlarını bozsun, şanlı ordumuzu muzaffer eylesin” dedi.

Yardımın kısa zamanda hazırlanması ve gönderilmesinde önderlik yapan Alaca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Günser Şirin, “kısa zamanda hazırlanan bu bir tır yardım için tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Günser Şirin; “Şerefli ve şanlı ordumuzun her zaman yanında ve destekçisi olduğumuzu buradan belirtirken bizler de Alaca esnafı olarak bir nebze katkımız olsun diye günlük gıda maddelerini hazırladık ve Afrin’e gönderiyoruz.

Bizler Alaca esnafı olarak üzerimize ne gibi görev düşerse hazır olduğumuzu belirterek katkımız olsun istedik. Onlar karda yağmurda vatan için bizler için teröristlere göz açtırmıyorlar. Buradan hepsine sonsuz şükranlarımızı sunuyor bu yardımda emeği geçen alaca esnaflarımıza teşekkür ediyorum. Kahraman şerefli ordumuza da her daim yanında ve hazır olduğumuzu belirtiyoruz” şeklinde konuştu.

Alaca Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz ise, emeği geçenlere teşekkür etti.

Eyvaz, "Bir tır yardımın hazırlanması ve gönderilmesinde emeği bulunan başta Alaca Ticaret ve Sanayi Odası ve Borsası esnafımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Afrin’deki kahraman askerlerimize desteklerimizi göstermek anlamında bu kampanyayı çok anlamlı buluyorum. Bu anlamlı ve önemli gıda yardımını yapan ve iştirak eden Alacalı esnafımızın gerektiğinde nasıl bütünleştiğini çok güzel bir şekilde göstermiş oldular.

Kendilerini kutluyor teşekkürlerimi sunuyorum. Bizler Alacalılar olarak gerektiğinde kendilerine öğretim görevlisi diye adlandıran ve savaşa hayır nidaları atan birilerine inat, vatan aşkıyla teröristlere göz açtırmayan Mehmetçiğimizin yanında birleştiğimizi bu kampanya ile göstermiş bulunuyoruz. Bu anlamda bu bir tır gıda yardımının hazırlanması ve gönderilmesinde emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.