Alaca Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası geçtiğimiz haftalar içerisinde yapmış oldukları basın açıklamalarında hükümetin açıkladığı ekonomi modeline tam destek verdiklerini söyleyerek, iş adamı, esnaf ve tüccarlardan da destek istemişlerdi.

Beklenenin üstünde bir destekle Alaca iş dünyası, yeni yol haritasına "tam destek" verdi.

Alaca iş dünyası, "Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı yeni ekonomi modelinde sürdürülebilir büyüme, finansal istikrar ve yapısal dönüşüme odaklanılmış olmasını daha güçlü bir Türkiye hedefimiz açısından olumlu buluyor ve iş dünyası olarak destekliyoruz. Orta ve uzun dönemde dönüşümün ana hatlarının ortaya konması ekonomimiz üzerindeki belirsizlikleri ve riskleri azaltacaktır" dedi.

Modelin temelinde yer alan daha çok tasarruf, üretim ve ihracat ile şu anki pek çok yapısal soruna çözüm getirilmesinin amaçlandığının altını çizen Alacalı işadamları ve esnaf, "Zaman ülkemiz ve milletimiz için daha çok çalışma zamanı. Hep birlikte el ele verirsek ülkemiz büyük atılımlar gerçekleştirecek, dünyanın en büyük ekonomileri arasında girme hedefimize doğru ilerlemeye devam edecek" ifadelerini kullandılar.

Alaca’da faaliyetlerini sürdüren fabrikalardan ve esnaftan indirimler ardı ardına gelmeye başladı.

Un fabrikalarının un fiyatlarında indirim yapması, esnafın ise çeşitli ürün ve hizmetlerde indirim uygulaması vatandaş tarafından takdir görmeye başladı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Alaca Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsası yöneticileri, hükümetin açıkladığı ekonomi modeline tam destek verdiklerini ve çalışmalara hız kesmeden devam edildiğini vurguladılar.