“12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif'i Anma Haftası” kapsamında öğrencilerin milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u daha yakından tanımaları ve anlamaları amacıyla yarışması yapıldı.

Yarışmaya katılan öğrencilerden Metin Özdamarlar’ın “Milli Şairimiz Mehmet Akif" adlı kitabını okuması istendi. İlkokul ve ortaokuldan 95 öğrenci yarışmaya gönüllü olarak katıldı. Yarışmaya katılan öğrenciler “Milli Şairimiz Mehmet Akif” kitabını severek ve defalarca okudu. Türkçe öğretmeni Esra Arslan tarafından ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin seviyesine uygun sınav soruları hazırlandı. Sınava kitabı okuyan tüm öğrenciler katıldı. Sınav sonuçları öğretmenler tarafından hemen değerlendirildi. Belirlenen sonuçlarda öğrencilerin kitabı ilgiyle okuduğu tespit edildi. Sınavda 4 öğrenci soruların tamamını doğru cevapladı. Dereceye giren öğrenciler düzenlenen “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif’i Anma “ programında para ödülü ile ödüllendirildi.

Ayrıca yarışmaya katılan bütün öğrencilere okulun pansiyonunda öğle yemeği ikram edildi. Bu güzel etkinlik ile ilgili Okul Müdürü Emrah İşcen: “Böylesine anlamlı ve öğrencilerimize derin etkiler bırakacak çalışmada emeği geçen müdür yardımcımız Arif Arar’a , Türkçe öğretmenimiz Esra Arslan’a ve katılımda bulunan değerli öğrencilerimize teşekkür eder ve bu güzel etkinliklerin devamını dilerim.” dedi.

Yarışma Sonucunda Dereceye Giren Öğrenciler

Ortaokul

1. Özge SEÇKİN (5.sınıf)

2. Yusuf Taha GÜNDEM (5.sınıf)

3. Esmanur YILDIRIM (8.sınıf)

İlkokul

1. Oğuz Göksel COŞGUN (3.sınıf)

2. Rüzgar ŞAHİN (4.sınıf)

3. Nazlı TAŞ (4.sınıf) oldu.