Çorum’un Alaca İlçesi’nde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören 6 bin 293 öğrenci karne sevinci yaşadı.
Kaymakam Ramazan Kurtyemez, beraberinde Belediye Başkan Vekili Secaattin Arklan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun ve Şube Müdürü İlyas Kırali ile Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde karne dağıtım törenine katıldı.
Sınıfları gezerek öğrencilere karnelerini dağıtan Kaymakam Kurtyemez, başarılı öğrencileri tebrik etti.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun, ilçede okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde 6 bin 293 öğrencinin eğitim gördüğü belirterek, okullarda da 500 öğretmenin görev yaptığını kaydetti.
Törende, dönem içerisinde başlatılan kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödül verildi.
Kitap okuma yarışmasında en çok kitap okuyan kız öğrencilerimize eşarp, erkekler öğrencilere ise futbol topu hediye edildi.
Alaca İmam Hatip Ortaokulu 5. sınıflarda en çok kitap okuyan ve 1. olan İrem Yoldaş, 2. Sümeyye Bolat, 3. Sümeyye Gül oldu. 6. sınıflarda 1. Fatma Betül Şentürk ve Amine Çelik, 2. Enes Daşcı, 3. Hatice Yılmaz ve Adife Gül Şirin oldu. 7. sınıflarda ise 1. İshak Duran, 2. Ahmet Kaya, 3. Nur Yılmaz oldu.
Ayrıca Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyermez, Çorum Yıldızlar Judo Seçmelerinde 1. olan Mikail Penpe'ye de futbol topu hediye etti.
Alaca Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Kadir Şimşek, “karne dağıtım törenini okulumuzda gerçekleştiren Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez'e, Belediye Başkan Vekili Secaattin Arklan'a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun'a ve Şube Müdürü İlyas Kırali'ye teşekkür ediyorum” dedi.