Alaca’da, Alaca Belediyesi Meclis kararıyla daha önce kaldırım işgallerinin sona erdirilmesi yönünde karar alınmıştı. Alınan bu karar geçtiğimiz hafta içinde uygulamaya başlandı.

Bilindiği üzere Alaca Belediyesi’ne kaldırım işgalleriyle ilgili vatandaşlar “Kaldırım işgalleri kötü görüntü oluşturuyor ve caddelerde yürümekte zorlanıyoruz” şeklinde sık sık şikayette bulunuyordu.

Geçtiğimiz haftalarda Belediye Meclisince daha önce uygulanan 80 cm. müsaade edilmesi kararı da kaldırılarak caddelerde hiçbir eşya veya ürünün bulunmamasına yönelik karar alındı.

Ana caddelerde bulunan esnaftan kaldırım işgallerinin sona erdirilmesi istendi. Aksi takdirde Alaca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından cezai işlem uygulanacağı tebliğ edildi. Gerek Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz’ı, gerekse sosyal medya ve telefonla Alaca Belediyesi’ni arayan vatandaşlar karardan dolayı teşekkür etti.

Vatandaşlar, “Genellikle esnaflarımız tarafından yapılan kaldırım işgalleri biz vatandaşlara büyük problem yaratıyordu. Kaldırımlardan yürüyemiyor, yolda yürümek zorunda kalıyorduk. Yaya kazalarının önlenmesi, görüntü kirliliğinin önlenmesi ve bizlerin yolda daha rahat yürüyecek olmasından dolayı sevinçliyiz. Alaca Belediyemiz ve Belediye Başkanımız Muhammet Eyvaz’dan isteğimiz bu kararın arkasında durması ve yaya işgallerini sonlandırması yönündedir. Bu açıdan kaldırım işgalleriyle ilgili alınan karardan biz halk olarak çok memnunuz. Esnaflarımızın da bu konuya daha hassasiyetle yaklaşmasını bekliyoruz. Alınan kararda emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyoruz” dediler.

BAŞKAN EYVAZ’DAN TEŞEKKÜR

Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, kaldırım işgallerinin sonlandırılması kararında destek veren, STK’lar, Siyasi Parti temsilcileri, esnaflara ve vatandaşlara teşekkür etti.

Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, 4 ana cadde ve belirli alanlarda kaldırım işgallerinin sona erdirilmesi kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Esnaf tarafından kaldırımların kullanılması için daha önce Belediye Meclisi’nce 80 cm’ye kadar kullanılması için karar alındığını hatırlatan Başkan Eyvaz, “Vatandaşlarımızdan; BİMER, CİMER, sosyal medya ve telefonlar aracılığıyla, zaman zaman ise ziyaretlerim sırasında kaldırım işgalleriyle alakalı şikayetler geliyordu. Gelen bu şikayetleri değerlendirdik ve daha sonra ise Belediye Meclisimizde kaldırım işgallerinin tamamen ortadan kaldırılması yönünde bir karar aldık. Bu kararı alırken STK’larımız, siyasi parti temsilcilerimiz ve vatandaşlarımızla istişareler yaptık. Karar aşamasında bizlerden desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Bu kararı aldıktan sonra vatandaşlarımızdan sıklıkla tebrik telefonları aldık. Sosyal medyadan bu kararı destekleyen vatandaşlarımız bizlere teşekkürlerini iletti. Böylelikle yerinde bir karar aldığımızı da görmüş olduk. Yollarımız ve kaldırımlarımız yenileniyor, altyapı çalışmaları tamamlandı. Bu hizmetlerimiz gibi kaldırım işgallerinin ortadan kaldırılması da Alaca halkımızın memnuniyetine sebep olmuştur. Halkımızın caddelerde daha rahat dolaşmasını sağlayacak bu karar esnafa da doğrudan katkı sağlayacaktır. Aldığımız bu kararın arkasında duracağımızı belirtmek isterim. Esnaflarımızın da konuyu anlayışla karşılayacağını düşünüyorum. Bu kararı esnetmeye çalışanların olması durumunda gerekli cezai işlemler kararlılıkla uygulanacaktır” diye konuştu.