Alaca Anadolu İmam Hatip Lisesinde "Çanakkale'den Afrin Harekatına" konulu konferans yapıldı.

18 Mart Çanakkale Şehitleri Haftası etkinlikleri kapsamında Alaca Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine, Çanakkale ruhunu ve neden Çanakkale konusunu içeren bir konferans verildi.

Okul salonunda verilen konferansa konuşmacı olarak araştırmacı-yazar, Osmanlı arşivcisi, Çanakkale Şehitliği Rehberi, emekli öğretmen Salim Dağ katıldı.

Öğrencilerin ilgiyle izlediği konferansta Salim Dağ, 100 sene önceki birinci Çanakkale savaşının asıl sebebinin;

-Petrolün bölgelerinin ele geçirilmesi,

-Hilafetin kaldırılması ve

-Arz-ı mev'ud'un (İsrail için vaad edilmiş topraklar) kurulması olduğunu ifade ettikten sonra,

ikinci Çanakkale savaşının da 2007 yılında başladığını, bu tarihte, Türkiye'nin doğal kaynaklarının farkına vardığını ve özellikle bor, kayagazı ve toryum madenleri üzerinde 20 yıldır çalışan bilim adamlarının Isparta'da bir uçak kazasında yok edildiğini anlattı.

Önümüzdeki yüzyılda ülkemizin, birlik ve beraberliğini muhafaza ederse dünyanın en zengin ülkesi olabileceğini, aksi halde yine sömürge bir devlet konumuna düşebileceğini ifade eden Salim Dağ, gençlere çok çalışmaları gerektiğini ve uyanık olmaları gerektiğini ifade etti.

Okul Müdürü Kadir Şimşek, konuşmacı Salim Dağ'a okul öğrencilerine zaman ayırarak onlara yeni ufuklar çizmesinden dolayı teşekkür etti.

Konuşmacı Salim Dağ da konferansının pür dikkat dinlenmesi nedeniyle öğrencilere, öğretmenlere ve idarecilere teşekkür etti. (Arap Kurt)