Alaca Mehmet Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması başlayan programa yoğun bir katılım olurken, Azeri sanatçı "Azerin" sürprizi yaşandı.

Programa Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Garnizon Komutanı Salih Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Kılınç, kamu kurum amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileriyle öğrenciler ile veliler katıldı.

İlçe Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Türklerin Anadolu'yu yurt edinişinin tarihi serüveninden, Çanakkale zaferinden ve bu zaferlerde Mehmet Akif ve O’nun yapmış olduğu milli mücadele azminden bahseden kısa bir konuşma yaptı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Okul Müdürü Osman Adam, “Mehmet Akif’in şiirinde anlattığı vatandır, vatan için dökülen kandır, verilen candır. O bir milletin istiklali için yaşadığı heyecandır. İstiklal Marşı'nı anlayabilmek için, Mehmet Akif’i iyi bilmek, onun bütün yönleriyle şahsında topladığı, “milli mücadele ruhunu” yakından tanımak, şiirlerinde bahsettiği Asım’ı anlamak ve hissetmek gerekir. Bu marş unutmayalım ki bizim, hepimizin, bir milletin şanıdır, şerefidir, onurudur, gurudur. Bizler onu yüksek sesle okurken kendi şanımızı şerefimizi yüksek sesle ifade eder, bu vatanın bizim olduğunu ve ebediyen bizlerin olacağını haykırırız. Mehmet Akif Ersoy’u anma gününde ve İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabulünün 98. yıldönümünü kutluyor, Kurtuluş Savaşı ve 15 Temmuz şehitlerimizle birlikte istiklal kahramanlarımızı minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle düzenlenen programda okul idaresi tarafından öğrencilere bir sürpriz yapıldı. Kardeş ülke Azerbaycan devlet sanatçısı Azerin'in sahneye çıkması ile duygusal anlar yaşandı.

Azer’in sahneye çıktığı sırada Türkiye ve Azerbaycan bayrakları öğrenciler tarafından açılarak dostluk ve kardeşlik mesajları verildi.

Sanatçı Azerin: “Mehmet Akif Ersoy’un en başlıca özelliği onun Allah’a olan sevgisi iman gücü ve ebetteki vatan sevgisidir. Ne mutlu ki Mehmet Akif Ersoy gibi büyük dahi insanlar, şairler, büyük dava adamları, Türkün tarihinde hep olmuştur kadar değerli bir insan ki Mehmet Akif, Türkün tarihinde yüzyıllarda geçse daima olacaktır. Nesiller gelip geçecek ama Mehmet Akif yine olacak. Ayrıca Osman Bey’e çok teşekkür ederim ki sizler gibi vatansever öğrenciler ile beni buluşturdu” şeklinde konuştu.

Ordunun Duası ve Çırpınırdı Karadeniz adlı eserleri seslendiren Azerin, konuklara unutulmaz anlar yaşattı. Yaklaşık 1 saat sahnede kalan Azerin’e Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Kılınç tarafından bir tablo hediye edildi. Program sonrası Mehmet Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret eden Azerin, “Örnek bir okul, örnek öğretmenler, harika öğrenciler” sözleri ile okul hakkında duygularını dile getirdi.

​​​​​​​