Hitit Üniversitesi Alaca Meslek Yüksekokulu kampüsünde bir süre önce başlayan inşaat çalışmaları, arazi konusunda yaşanan anlaşmazlık üzerine durduruldu.
Konuyla ilgili olarak kampüs inşaatının yapımını üstlenen Sinpaş Grup tarafından yapılan açıklamada, Alaca’da Hitit Üniversitesine bağlı bir Meslek Yüksekokulu açılması bu maksatla bir kampüs inşa edilmesi için Milletvekilleri, Belediye Başkanı ve Müteşebbislerin, Sinpaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik’e müracaat ettikleri hatırlatıldı.
Sinpaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik’in Alaca halkı, belediye veya kurulan vakıf tarafından arsası temin edilmek şartı ile, üniversite kampüsünü inşa ederek, memleketi Alaca’ya bir üniversite kazandırmayı memnuniyetle kabul ettiğinin dile getirildiği açıklamada, temin edilen arsanın teslim edilmesinin ardından da projesi hazır olan üniversite kampüsünün inşaatına başlanıldığı vurgulandı.
Sinpaş Grup tarafından yapılan açıklamada, gelişmeler hakkında konuyla ilgili olarak şu bilgilere yer verildi:
“Mevcut araziye, imar planına ve uygulamaya, tarla sahiplerinin karşı çıktığı ve niza konusu yapıldığı öğrenildiğinde Grup Başkanımızın talimatı ile inşaat derhal durdurulmuş ve iş makinaları Alaca’dan çekilmiştir.
Mevcut arsaya yapılan imar planı ve imar kanununun 18. Maddesine göre yapılan uygulama, doğrudan Alaca belediyesi tarafından yaptırılmıştır. Bizim niza ve ihtilafa yol açacak bir yöntemle arsa teminine yönelik bir teşebbüsümüz veya yönlendirmemiz söz konusu değildir.
Alaca’da yaptıracağımız üniversite kampüsü, arsası her türlü niza ve ihtilaftan arındırılmış olarak temin edilirse inşa edeceğimiz bilinmelidir.
Bugün Alaca’da eğitime başlamış olan Yüksekokul ve açılmasına gayret edilen Ziraat Fakültesi’nin Alaca’nın sosyo-ekonomik çehresine çok şey katacağı bilinmelidir.
Alacalının metrekaresi 3 veya 5 lira olan arsayı niza ve ihtilafsız olarak teminden aciz olamayacağını umuyoruz. “