Yerel seçimlerin yaklaştığı bugünlerde, Alaca’da Belediye Başkanlığı için aday adayları da belli olmaya başladı.

İnşaat Mühendisi Mustafa Salih Aksu, AK Parti'den Alaca Belediye Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı.

Alaca’da sevginin gücü ile birlik beraberlik duygusu içinde çözüm odaklı ve şeffaf bir yönetim anlayışı içinde olacaklarını vurgulayan Aksu, "Kimseyi kötülemeyeceğiz, kimseyi ötekileştirmeyeceğiz ve kimsenin yanlışları üzerinden siyaset yapmayacağız. Biz Alaca’yı gönül köprüleri kurarak, Ak Parti belediyeciliği farkını yaşatarak, halka hizmet Hak’ka hizmet anlayışımızla sadece hizmet ve projelerimizle yarışacağız" dedi.

MUSTAFA SALİH AKSU KİMDİR

1983 yılında Çorum’da doğan Mustafa Salih Aksu, ilkokulu M.Akif Ersoy İlkokulu’nda, orta ve lise eğitimini ise Alaca Mehmet Çelik Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Ardından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden iyi bir derece ile mezun oldu. Mezun olduktan kısa bir süre sonra Rusya, Azerbaycan ve Libya gibi ülkelerde özel Türk İnşaat Firmalarının büyük ölçekli projelerinde, çeşitli pozisyonlarda inşaat mühendisi olarak görev aldı. Yaklaşık 9 yıllık çalışma hayatında alt yapıda; İçme Suyu ve Kanalizasyon Hattı projeleri ile Baraj İnşaat projelerinde, üst yapıda ise; toplu konut projelerinde, üniversite ile yurt bina projelerinde ve en son olarak 2014 yılında Rusya’nın Sochi kentinde düzenlenen kış olimpiyatları kapsamında dünyaca ünlü otel zincirlerine sahip bir firmanın 5 yıldızlı otel ve SPA merkezi projesinde, proje müdür yardımcısı olarak görev aldı. Daha sonra memleketi olan Çorum’a 2015 yılında dönen Aksu, mühendislik faaliyeti gösteren Aksu Mühendislik adı altında özel mühendislik bürosu açtı ve halen devam etmektedir. Evli olan Mustafa Salih Aksu iyi derecede İngilizce ve Rusça bilmektedir."

Belediye Başkan Aday Adayı Aksu, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bilindiği üzere ülkemiz ve Alaca’mız için büyük bir öneme sahip yerel seçimlere doğru yaklaşmaktayız. 31 Mart 2019 tarihinde Alaca Halkı şehrimize hizmet edecek yerel kadroları belirleyecektir. Önümüzdeki yerel seçimlerin Alaca’da yeni hizmetlerin, yeni projelerin ve yeni ihtiyaçların karşılanması için fırsat olduğunu unutmayalım. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin işinin hizmet, gücünün millet olduğunu asla unutmadan ve ilçemizin bizden istediği, bize mesaj olarak verdiği, ‘’Bu millete efendilik yoktur, ona hizmet etmek vardır. Bu millete hizmet eden, bu milletin efendisidir’’ direktifini bir hayat düsturu olarak, memleketimizin ihtiyaçları doğrultusunda geliştirdiğimiz projelerimizi hemşehrilerimiz ile buluşturma gayesi ile bu yola çıkıyorum. Rabbim nasip ettiği takdirde Alaca’mızı sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan çok üst seviyelere çıkaracak. İnşallah Alaca’mızı Ak Parti’nin ‘’Gönül Belediyeciliği’’ ile buluşturup, hak ettiği belediye hizmetlerini almasını sağlayacağız. Gönül köprüleri ile herkesin kapısını çalarak eşit hizmet veren bir anlayış ve sevginin gücü ile Alaca’mızı güzel yerlere getireceğiz. Biz sadece Alaca’da yapacaklarımızı anlatacağız. Kimseyi kötülemeyeceğiz, kimseyi ötekileştirmeyeceğiz ve kimsenin yanlışları üzerinden siyaset yapmayacağız. Biz Alaca’yı gönül köprüleri kurarak, Ak Parti belediyeciliği farkını yaşatarak, halka hizmet Hak’ka hizmet anlayışımızla sadece hizmet ve projelerimizle yarışacağız. Biz, Alaca’da sevginin gücü ile birlik beraberlik duygusu içinde çözüm odaklı ve şeffaf bir yönetim anlayışı içinde olacağız…"