Çorum'un Alaca İlçesi'nde toplulaştırma çalışmaları devam ediyor. Proje sahasında bulunan 3 mahalle ve 17 köyün tamamında askı aşamaları ve yer teslimleri tamamlandı.

DSİ 5. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre 2019 yılı personel, mal ve hizmet alımı, cari transfer, sermaye (yatırım+kamulaştırma) giderleri programı ve uygulama planında yer alan “Çorum Alaca AT ve TİGH “işi Çorum İli Alaca İlçesi merkeze bağlı 3 mahalle ve 17 köydeki proje sahasında 20.500 hektarda uygulanıyor,

Proje kapsamında özetle dağınık tarım arazilerinin toplanması, parsel şekillerinin düzenlenmesi ve yola cepheli bir şekilde verilmesi için mühendislik çalışmalarının yapılması, vatandaş talepleri de dikkate alınarak parselasyon askı haritalarının hazırlanması, vatandaş mülakatları ve köy muhtarlarının taleplerinin değerlendirilmesi, sulama projelerinin toplulaştırma projesine tatbiki sağlanarak parsellerin sulamaya uyumlu hale getirilmesi ve tarla içi yolların açılması, stabilize malzeme serimi ve sıkıştırılması çalışmalarını kapsıyor.

DSİ 5. Bölge Müdürlüğü'nün konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Çorum Alaca AT ve TİGH işi Bölge Müdürlüğümüzce yürütülen Koçhisar Barajı sulama sahasını kapsamakta olup; sulama projesinin sulama hatları ve drenaj hatları toplulaştırma projesine entegre edilerek, toplulaştırma ile düzenli parsellerin sulamadan maksimum seviyede faydalanması hedeflenmektedir.

Proje sahasında bulunan 3 mahalle ve 17 köyün tamamında askı aşamaları ve yer teslimleri tamamlanmıştır. Toplulaştırma sahasındaki bütün taşınmaz malikleri yeni yerlerini sahiplenmiş ve mevcutta kullanmaktadır. 3 Mahalle ve 6 köyün toplulaştırma neticesinde oluşturulan yeni tapuları dağıtılmış, 2 köyün tescil dosyası kadastro Müdürlüğü kontrolüne gönderilmiş olup, 9 köyün tapu tescil işlemleri için gerekli çalışmalar yapılarak en kıza zamanda yeni tapuların dağıtılması sağlanacaktır."

Ebru Çalık