Türkiye Muay Thai Federasyonu 2023 yılı faaliyet programında yer alan Türkiye Tek Yürek Elite Büyükler Bay-Bayan Muay Thai Türkiye Şampiyonası 15-19 Mart tarihleri arasında Ankara Taha Akgül Spor Salonunda yapıldı.

Şampiyonaya 57 kilo Elite Büyük Erkekler kategorisinde katılan Sungurlu Belediyespor Kulübü sporcusu Abdüssamet Uğurlu, zorlu rakiplerini yenip büyük bir başarıya imza atarak Türkiye Şampiyonu oldu.

Muay Thai Milli takıma ismini yazdıran Abdüssamet Uğurlu, 4-13 Mayıs tarihleri arasında Tayland/Banggok’ta yapılacak olan Muay Thai Dünya Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek.
Uğurlu, dünya şampiyonasından döndükten sonrada, Muay Thai Federasyonu ve Spor Toto işbirliği ile düzenlenen, toplam 8 ayaktan oluşan 2022 yılı Muay Thai Süper Lig Şampiyonu olduğu için 2023 yılı Avrupa şampiyonası yaz olimpiyatlarında ülkemizi temsil edecek.

Avrupa Olimpiyat Komitesi tarafından organize edilen müsabakalar 21 Haziran - 2 Temmuz tarihleri arasında Polonya’nın Krakow şehrinde yapılacak. 
Ayrıca başarılı sporcu 2023 yılında Türkiye Muay Thai Federasyonu, Spor Toto ve TRT Spor Kanalı organizesi ile düzenlenecek olan süper lig maçlarına da katılma hakkına sahip oldu.
Muay Thai Milli Takım Antrenörü Aydın Fırat nezaretinde çalışmalarını sürdüren Abdüssamet Uğurlu, kendisine sahip çıkan Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner ve Belediyespor Kulübü Başkanı Bahri Sezen’e teşekkür ederek, hedefinin ülkemizi yurt dışında en iyi şekilde temsil etmek olduğunu, ülkemize madalya getirmek olduğunu sözlerine ekledi.