Önceki gün, Dünya Üniversitelerarası Güreş Şampiyonasının Çorum’da gerçekleştirileceği haberini, eminim tüm Çorumlular, sevinç içinde karşılamışlardır.
Nasıl sevinilmez ki…
Bu organizasyon, FISU (Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu) patronajı altında, her iki yılda bir organize edilmektedir. FISU’nun Dünya Üniversiteler Şampiyonaları takviminde yer alan organizasyonun 11.’si, 07-12 Temmuz 2014 tarihleri arasında Macaristan’ın Pecs kentinde gerçekleştirilecektir. 
Şu ana kadar gerçekleştirilmiş olan diğer 10 organizasyon sırasıyla;
2012 - Kuortane (Finlandiya), 2010 - Torino (İtalya), 2008 - Selanik (Yunanistan), 2006 - Ulaanbaatar (Moğolistan), 2004 - Lodz (Polonya), 2002 - Edmonton (Kanada), 2000 - Tokyo (Japonya), 1998 - Ankara (Türkiye), 1996 - Tahran (İRAN), 1968 - İstanbul (Türkiye), şeklinde olmuştur. (Kaynak: İHA)
Böylesine önemli ve büyük bir organizasyona, onlarca ülke ve şehir aday olacak ve bu adayların içerisinden Çorum organizasyona ev sahipliği yapacak. Sevinmek ve gurur duymak, Çorum’un en doğal hakkıdır. 
Şampiyonaya Polonya’nın da ev sahipliği yapmak için aday olduğunu düşünecek olursak, sürecin ne derece zor geçtiğini tahmin edebiliriz. Sonuç olarak, FISU Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kemal TAMER’in de bulunduğu ve oy kullandığı toplantıda, Türkiye Şampiyonaya ev sahipliği hakkını kazanmıştır.
Türkiye’nin ev sahipliği yapacağı Şampiyonanın Çorum’da gerçekleşecek olması ise üzerinde durulması gereken apayrı bir olaydır. Bu başarı takım ruhunun Çorum’a neler kazandırabileceğinin güzel örneklerinden birisidir. Bu noktada, bize böylesine güzel duygular yaşattıkları için, emeği geçen herkesi kutlamak ve teşekkür etmek gerekir.
Ulusal ve Uluslar arası açıdan bakılacak olursa, 7000 yıllık bir medeniyetin üzerine kurulu olan Çorum için 2016 yılı, hem marka değeri açısından hem de sağlayacağı ekonomik katma değer bakımından,  altın değerinde olacaktır. Çorum’un kendisini dünyaya anlatması bakımından, bundan daha büyük bir fırsat olamazdı sanırım.
İçinde bulunduğumuz an itibariyle, büyüklerimiz üzerlerine düşen görevleri yapmış sıra Çorum’a gelmiştir. 2016 yılının yaz ayında gerçekleşmesi beklenen organizasyon için önümüzde, iki yıla yakın bir süre vardır. Bu süre zarfında, tanıtım faaliyetleri, konaklama hizmetleri, spor kompleksleri, ve şampiyonaya yönelik diğer çalışmalarla ilgili derslerimize, Çorum’un tüm paydaşları olarak iyi çalışmalıyız. ‘Marka Şehir Çorum, Dünya Üniversitesi Hitit’ sloganı ışığında, tanıtım açısından elimize geçen bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz. Sıradanlığın dışına çıkarak, yepyeni fikirler üreterek Çorum’u tanıtmalıyız.
Son olarak, şampiyonanın Türkiye’ye ve Çorum’a gelecek olmasında, emeği geçenlere tekrar teşekkür eder, şampiyonaya ev sahipliği yapacak olan Üniversitemize ve Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a başarılar dilerim. ALLAH hepimizin yar ve yardımcımız olsun.
Tekrar görüşünceye dek esen kalın. Saygılarımla…